<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1738422922949858&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Dyre alarmanlegg stopper ikke innbrudd bedre enn Sftys multialarm

4 minutter lesetid | Stein Bakker

Det er påsketid igjen, og dermed høytid for innbrudd. Eller ...?

Ifølge politiet og forsikringsselskapene er det en myte at det er flere innbrudd i ferier.

Tyvene opererer på en annen måte enn tidligere, og innbrudd skjer hele året.

10. april hadde NRK Nyhetsmorgen en reportasje om dette, hvor to klare tendenser i det nye innbruddsmønsteret trekkes frem:

1. Et vanlig innbrudd varer i 1–2 minutter. Tyvene går inn og rasker med seg lettomsettelig elektronikk, smykker og kontanter, altså det som er smått, verdifullt og lett å ta med seg. TV-en lar de bli hengende igjen.

2. Siden brekket er så fort unnagjort at de er borte før noen rekker å reagere, bryr innbruddstyver seg derfor ikke om at en alarm uler.

 

Godt naboskap er beste sikring

Kommunikasjonsrådgiver i If, Sigmund Clementz, understreker til Nyhetsmorgen at vi likevel bør ta noen forholdsregler når vi er på ferie, og det er de gode gamle rådene som gjelder:

– Godt naboskap er kanskje det som hjelper aller best mot innbruddstyver. Grunnen er jo at folk ser til boligen din når du ikke er hjemme.

Hva kan vi så konkludere ut fra det Clementz sier?

Jo, det er at dyre alarmsystemer, tilknyttet vektertjeneste, ikke nødvendigvis er det som hjelper best mot innbruddstyver. Men hva er årsaken til det?

 

En nabo ordner raskere opp enn en vekter

Vektertjenester er lite effektivt (og i mange tilfeller irrelevant), spesielt om man bor i en bygård / et leilighetsbygg. For det første tar det tid for en vekter å komme seg frem til lokasjonen, og da har innbruddstyvene som regel forduftet for lengst. I tillegg har mange vektere ikke nøkkel, og da kommer de seg jo ikke forbi hoveddøren ...

Ingen vekter klarer å være på plass på minuttet – men det klarer naboen din. Med en multialarm som Sfty tilbyr, kan du lage ditt eget trygghetsnettverk: Du kan velge at din gode nabo skal motta varsel på mobilen dersom det skjer noe i hjemmet ditt.

Hvis alarmen går i boligen mens du og familien er på ferie et par flyturer hjemmefra, kan dermed naboen eller noen i familien din raskt være på pletten og sjekke om det virkelig har skjedd noe eller ikke. Og dette får de gjort mye raskere og mye billigere enn noen vektertjeneste..

 

Konklusjon

Godt naboskap er beste sikring mot innbrudd. En multialarm tilknyttet naboen gir deg derfor bedre trygghetsfølelse enn en ordinær boligalarm. Dersom noen tar seg inn mens du er borte, får du umiddelbart beskjed på mobilen din, og du kan få gode naboer til å sjekke/sikre at det ikke blir stående åpent. Og ikke minst kan de gi deg beskjed om eventuelt skadeomfang

Ergo, dyre anlegg stopper ikke innbrudd bedre enn en Sfty sin multialarm, og på de andre punktene er vi ganske likeverdige.

Gratis befaring