<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1738422922949858&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva er en flerfunksjonsalarm?

3 minutter lesetid | Stein Bakker

For 30 år siden var telefonen kun en telefon. Man ringte og ble oppringt, vanskeligere enn det var det ikke. I dag er telefonen mye mer enn kun en telefon. Den har funksjonalitet for å skrive meldinger, ta bilder, surfe på nettet, lytte til musikk, og mye mer.

Så når du i dagens multifunksjonelle verden skal investere i felles brannvarsling i borettslaget – hvorfor nøye seg med kun brannvarsling? Det har jo faktisk kommet flerfunksjonsalarmer på markedet, med mange flere funksjoner enn bare å detektere røyk, og med inkluderte tjenester for både beboere og styret.

 

Flerfunksjonsalarm, enkelt forklart

Enkelt forklart er en flerfunksjonsalarm (eller en multialarm, som det også kalles) et alarmsystem med flere forskjellige funksjoner. Ordet ‘funksjoner’ er imidlertid relativt vagt. En flerfunksjonsalarm kan egentlig være noe så enkelt som en røykvarsler som også utløser sprinkleranlegget ved detektering av røyk. Per definisjon har den jo faktisk mer enn én funksjon. Men når man snakker om flerfunksjonsalarm i dag, snakker man ofte om alarmsystemer som kan detektere mer enn kun røyk, som for eksempel innbrudd, frost eller fuktighet.

 

Fordelene ved en flerfunksjonsalarm

Styret i et borettslag har ansvar for sikkerheten i bygget – og når det gjelder sikkerhet, er det mange faktorer man skal ha kontroll på. Det er her en flerfunksjonsalarm gir styret et stort fortrinn, siden det hjelper styret med å holde kontrollen uten at man må installere 4–5 forskjellige alarmsystemer som alle detekterer ulike farer. For ikke å snakke om hvor mye rimeligere det blir å kun kjøpe én multialarm fremfor flere enkeltstående alarmer som installeres.

 

Smart flerfunksjonsalarm

Inkluderingen av flere funksjoner i samme alarmenhet er fornuftig og gir enklere installasjon, men det må også følge med digitale løsninger som er smarte nok til at den oppfattes enklere for både styret og beboere.

Når du ser etter en flerfunksjonsalarm, bør du derfor velge et varslingsssystem som ikke bare kan måle og detektere flere ulike ting, men som også gjør noe med situasjonen.

Alarmen bør være koblet opp mot et system som gjør at alle i borettslaget får varsler dersom det er en umiddelbar fare i bygget. Den bør være koblet opp mot en alarmsentral, slik at farlige situasjoner kan begrenses og løses raskest mulig. Og ikke minst bør den gi en enkel oversikt som administratorer kan følge med på, slik at for eksempel styret alltid har full kontroll på alle aspekter av bygget.

En flerfunksjonsalarm er med andre ord en alarm med flere funksjoner – men en GOD flerfunksjonsalarm har smarte funksjoner, kan detektere flere typer trusler og gir administratorene full oversikt over potensielle faremomenter til enhver tid.

New Call-to-action