<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1738422922949858&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

4 tips til å øke verdien på egen bolig i borettslaget

5 minutter lesetid | Espen Schrøder

Det er mange grep du kan ta for å øke verdien på borettslagsleiligheten din. Her er det alt fra godt vedlikehold i egen leilighet til generelle tiltak i borettslaget, så det er trygt og sikkert bomiljø.

I denne artikkelen gir vi deg fire tips til hvordan du kan bidra til å øke verdien på boligen din og samtidig gjøre borettslaget mer attraktivt for potensielle boligkjøpere.

 

Hold boligen din ved like

Bor du i et borettslag, er vedlikeholdet av boligen din først og fremst knyttet til innemiljøet og en eventuelt balkong. I rekkehus er det vanligere å ha en egen hageflekk, noe som hever kravene til egeninnsats noen hakk.

Boligkjøpere er stadig mer kresne og detaljfokuserte, så det er mange grep du kan ta for å være sikker på at de som kommer på visning, ikke finner noen mangler eller feil. I innemiljøet er det alt fra mindre ting som å sikre listverk og håndtakene på kjøkkenskuffen, til å male over taket eller legge nytt tapet. Det er ikke ofte det lønner seg med en full overhaling, så vurder heller en overmaling. Det holder ofte å gjøre små utbedringer, sparkle litt, putte på litt akryl rundt lister, og legge på et pent strøk maling.

Jevnlig vedlikehold vil sørge for at boligen din fremstår fin og estetisk tiltalende. Selv om noen boligkjøpere vil synes det er greit å flytte inn i en bolig med oppgraderingsbehov, vil de aller fleste som går på vanlige visninger, bli tiltrukket av innflyttingsklar standard.

 

Invester i smarte digitale løsninger

Stadig flere borettslag velger å skape et tryggere bomiljø og forenklet drift gjennom å investere i digitale løsninger.

Slike smarthusløsninger bidrar til å gi både beboere og styret en enklere, rimeligere og sikrere hverdag, enten det et trådløst adgangssystem for garasjeporten, elektronisk dørlås som gjør at du slipper å bruke nøkler for å komme deg inn, eller en kommunikasjonsplattform for varsling via SMS og i app, hvor styret kan varsle om alt fra kritiske hendelser til dagligdagse aktiviteter.

Et borettslag som henger godt med i tiden og kan tilby beboere moderne og rimelig løsninger, vil være et sted de fleste ønsker å flytte til.

Les mer: Smart teknologi for borettslag i 2019

 

Trygt bomiljø med smart felles brannvarsling

Et trådløst system for felles brannvarsling er med på å sikre et trygt bomiljø, bl.a. fordi det gir alle beboere vissheten om at naboen har like god brannvarsling som dem selv, og at den virker. Med andre ord føler de seg trygg på at det er et felles brannvarslingsanlegg i bygningen som fungerer.

Å flytte inn i en bolig hvor et slikt system allerede er installert og etablert, vil være et stort pluss for mange kjøpere.

Flere og flere forsikringsselskaper tilbyr dessuten rimeligere forsikringer om man oppgraderer hjemmet sitt med brannvarslingssystemer basert på smarthusteknologi. Både fordi det reduserer risikoen for ulykker og skader betraktelig, og fordi kunder med smarthjem koster forsikringsselskapene en hel del mindre.

Les også: Kan styret alene beslutte å installere felles brannvarsling?

 

Bidra til et veldrevet borettslag

Et velfungerende borettslag vil bidra til at boligen din er mer attraktiv for potensielle kjøpere. Som beboer er du del av et demokratisk fellesskap. I dette ligger det også en forventning om et visst engasjement fra hver enkelt boligeier, en innsats som vil betale seg i form av at borettslaget er attraktivt for nye beboere.

Ved å ta del i dugnadsarbeid, dukke opp på generalforsamling og sette deg inn i sakene som er aktuelle å ta stilling til i borettslaget, kan du påvirke det felles bomiljøet. Ta med forslag til styret, enten du ønsker å få bedre lademuligheter for elbil eller å etablere en felles grønnsakshage på fellesområdene.

Still spørsmål om de eksisterende abonnementene på alt fra strøm til vaktmester- og trappevask-tjenester. Her kan det være penger å spare, noe som kan føre til reduserte fellesutgifter, et annet trumfkort for å tiltrekke boligkjøpere.

Egenerklæringsskjema