<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1738422922949858&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvordan sikrer vi god kommunikasjon i borettslaget?

4 minutter lesetid | Stein Bakker

Sitter du i styret i et borettslag, har du et ansvar for å få kommunisert viktig informasjon til beboerne. En god tone til riktig tid, og i riktig format, er viktig for å nå helt frem til beboerne.

Skal det være dugnad? Må dere purre på rot i fellesområder, igjen? Er det tid for generalforsamling?

Slike beskjeder bør formidles til beboerne på en så rask og effektiv måte som mulig, og da er vel kanskje den gode gamle korktavlen utgått på dato for de fleste?

 

Fra manuelle til digitale kommunikasjonsmetoder

Mange styremedlemmer bruker mye tid på å printe og legge ut tradisjonelle rundskriv i postkasser eller henge opp plakater på informasjonstavler i oppgangene. Men i dag ønsker flere og flere beboere en enkel digital informasjonsflyt fremfor manuelle, papirbaserte løsninger.

Det finnes flere ulike løsninger man kan bruke for å skape enklere og digital kommunikasjon mellom beboere og styret. Tidligere har vi skrevet om Styretavla, som spesialiserer seg på digital info- og oppslagstavle for borettslag. For OBOS-tilknyttede borettslag finnes verktøyet Herborvi.no, og NBBL har løsningen BorettslagNET.

I tillegg velger flere og flere borettslag og sameier Facebook-grupper for å kommunisere med beboerne. Imidlertid har ikke alle Facebook, og en Facebook-gruppe anses ikke som en offisiell kommunikasjonskanal mellom beboere og styret. Dessuten kan ting bære galt av sted, slik denne artikkelen fra Huseiernes Landsforbund viser.

 

Når du må få tak i beboere raskt

Når det haster, er det viktig med en kommunikasjonskanal som er mer effektiv enn hjemmesider og Facebook-grupper, og som sikrer at viktig informasjon kommer direkte til hver enkelt beboer, kjapt og enkelt.

Hva om et vannrør er lekk i en av leilighetene, eller at noen har brutt seg inn – og de som bor der, er reist på hytta en fredag ettermiddag?

Når en situasjon i borettslaget trenger strakstiltak, nytter det ikke med gule lapper på døren, postkasse-post eller pm i en Facebook-gruppe.

Du må få satt deg i umiddelbar kontakt med beboerne det gjelder. De i samme oppgang, samme bygg eller hele borettslaget.

 

Kommunikasjon og sikkerhet i én og samme løsning

Med en meldingsplattform, som en del av en online sikkerhetsløsning installert i borettslaget, får du mulighet til enkelt å sende ut SMS eller pushvarsler. Med andre ord kommer det melding rett inn på beboernes mobiltelefon, hvor enn de befinner seg, og det blir vanskeligere for dem å si “... jeg så ikke meldingen”.

Les også: Har du kontroll på sikkerheten i borettslaget ditt i ferien?

 

En komplett, online sikkerhetsløsning hjelper deg med å ivareta ansvaret du har for både sikkerheten og kommunikasjonen i borettslaget du er leder for.

 

New Call-to-action