<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1738422922949858&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Har du kontroll på sikkerheten i borettslaget ditt i ferien?

5 minutter lesetid | Stein Bakker

Som styremedlem eller -leder har du ansvar for sikkerheten i borettslaget, og dette ansvaret tar ikke ferie selv om du kanskje er på hytta. Mens du sitter der med en kopp kakao og koser deg foran peisen, griper du deg kanskje i å tenke litt på borettslaget der hjemme med 40 leiligheter, som du har påtatt deg ansvaret for.

Er det noen hjemme i bygget nå, eller er alle på ferie? Hva om det begynner å brenne i en av leilighetene mens jeg er her, flere mil unna …? Eller at noen bryter seg inn …? Eller at et vannrør plutselig springer lekk …?

Får jeg beskjed hvis det skjer noe, og hvordan får jeg varslet de som bor der ...?

Slike spørsmål kommer gjerne snikende på akkurat når hverdagens kjas og mas endelig har begynt å slippe taket litt.

 

En online sikkerhetsløsning sikrer feriepulsen

Styreansvaret kan være den siste lille “steinen i skoen” som hindrer deg i å få koblet av og nyte ferien i fulle drag. Så hva gjør du da?

Jo, da kobler du på – via en portal på mobilen.

Når du har et trådløst brannvarslings- og sikkerhetssystem i borettslaget – et system som er online, koblet til ditt WiFi-nett – da kan du holde et øye med borettslaget og følge med på status for sikkerhet i hele bygget akkurat når du vil, om du så er i skibakken eller befinner deg i et tempel på Bali.

Styreansvaret er med deg på reisen, men når du har trygghet i lommen eller vesken – i form av en kontrollportal som du kan gå inn på via mobilen, og som gir deg enkel oversikt over brannsikkerheten i hver leilighet borettslaget – da blir ansvaret mye enklere å bære.

Les også: Brukervennlig sikkerhet – rett i lommen

 

Tilkoblet alarmsentral

Dersom det er noe som oppstår i borettslaget, får du en melding om det med én gang. Og siden et online system for felles brannvarsling er koblet til en døgnbemannet alarmsentral, slipper du å måtte tenke på å ringe brannvesenet fra der du er, hvis det skulle begynne å brenne i en leilighet. - Systemet og alarmsentralen sikrer god kommunikasjon til alle beboere, uansett om de er hjemme eller på ferie.

Alarmstasjonen har direkte kontakt med både beboere og brannvesen. Med én gang alarmoperatørene får bekreftet en skarp situasjon, kan de utløse sirenene i bygget, og med dét sikre rask og trygg evakuering.

 

Enkel kommunikasjon med beboere

En online sikkerhetsløsning installert i borettslaget du er leder for, gir deg ikke bare melding om at noe har skjedd i borettslaget, uansett hvor på kloden du måtte befinne deg. Du kan i tillegg se hvilken leilighet det gjelder, og ringe eller sende melding til han eller hun som bor der.

Alle hendelser er enkelt oppsummert for alle bygninger, soner og alarmgrupper. Du får se hva som skjedde, og hvor og når det skjedde.

Men viktigst av alt – du har til enhver tid kontroll på at det ikke har skjedd noe.

Når du er bortreist på ferie og uroen for brann eller andre uønskede hendelser i borettslaget melder seg, kan man trygt si at “intet nytt er godt nytt”.

Med et bærbart “brannmannspanel” i lomma kan du med et par enkle skjermberøringer finne ut at alt er som det skal være i borettslaget – og så reaktiverer du full feriemodus!

 

Smarte mobilløsninger for borettslag